fbpx

Selectie naar externe tool synchroniseren

1 min

Hoe synchroniseer ik mijn selectie naar een externe tool? #

Het kan voorkomen dat je een selectie niet via MIP Target wilt versturen, maar via een externe tool zoals Mailchimp, Active Campaign, Flexmail, Copernica, Klavyo, Actito, enzovoort. Volg de onderstaande stappen om dit te realiseren.

Stap 1: Controleer de Verbinding met de Externe Tool #

Zorg ervoor dat je externe tool correct is geconnecteerd met MIP. Dit is een noodzakelijke voorwaarde voordat je verder kunt gaan met het synchroniseren van je selectie.

Stap 2: Start een Nieuwe Actie #

  • Open MIP en navigeer naar de sectie waar je een nieuwe actie kunt starten. Dit kan zowel via de Engager als via de Kalender.

  • Raadpleeg indien nodig de handleiding “Een Nieuwe Actie Opzetten” voor gedetailleerde instructies over het initiëren van een actie.

Stap 3: Selecteer de Externe Tool bij Gateway #

  1. Ga naar Deel 2 van het actie-opzet proces.

  2. Bij de stap “Gateway” kies je als optie de geconnecteerde tool die je wilt gebruiken (bijvoorbeeld Copernica).

Stap 4: Synchronisatie van de selectie #

  1. Voer de selectie uit zoals je gewend bent in MIP.

  2. Tijdens het uitvoeren van de selectie wordt de export automatisch gesynchroniseerd naar de geselecteerde externe tool.

Let op: #

  1. De naam van de doelgroep in de externe tool zal gelijk zijn aan de naam van de actie in MIP. Zorg ervoor dat de naam van de actie duidelijk en herkenbaar is.

  2. Hou er rekening mee dat de selectie en nadien de sync enige tijd in beslag kunnen nemen. Plan de start van de uitvoering (planning) steeds iets vroeger dan de moment dat je de selectie nodig hebt in de externe tool.

Powered by BetterDocs